man behöver ingen sladd för att göra någon med barn, om man har tillräckligt starka äggledare

Dröm:

Jag sitter i en soffa i ett väntrum på BB. Alla andra verkar vara nervösa och förväntansfulla – utom jag, som inte fattar vad jag gör där. Några timmar tidigare hade en barnmorska ringt:

– Grattis, du ska bli pappa!
– Va?
– Ja, det är sant! Och vilken minut som helst nu.

Jag har fått träffa en kurator, som förklarat att det är ett så unikt fall att de inte visste hur de skulle hantera det, och därför kunde de inte ta reda på vem som kunde vara barnets far. Mamman ifråga är tydligen en ung tjej som fötts utan äggstockar och livmoder, men som på något sätt lyckats bli gravid. Först vid förlossningen lyckades de komma på hur det var möjligt. Jag fattar ingenting.

Så kommer min morfar (som egentligen är död sedan flera år) ut genom en dörr, bärandes på ett barn. Utan ett ord lägger han barnet i min famn. Jag ser på ungen, och tänker: “Visst, hen är söt. Men hur i hela friden har jag kunnat göra någon gravid?!”

Jag får träffa barnets mamma för första gången. Hon tycker inte alls att det är något märkligt att jag gjort henne på smällen bara för att vi satt bredvid varandra på bussen. Hon förklarar för mig att hon så gärna ville ha barn, och att hon tror att mina äggstockar uppfattade de signalerna på ett undermedvetet plan. Det är klart; hon har haft nio månader på att vänja sig vid tanken. Det är mer av en chock för mig.

En läkare kommer in, och berättar att mina äggstockar antagligen har muterat på grund av testosteronbehandlingen, och att jag har förmågan att göra människor gravida på fem, kanske tio meters håll.

– Det är som med trådlösa nätverk: man behöver ingen sladd för att göra någon med barn, om man har tillräckligt starka äggledare.

Jag vet inte riktigt vad drömmen ska betyda, men jag tror att om Maria Larsson kände till mina mutantäggstockar skulle hon bli livrädd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

This entry was posted in Könsidentitet, Psykologi, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to man behöver ingen sladd för att göra någon med barn, om man har tillräckligt starka äggledare

 1. Lol! Den slår nog min egna klassisker; jag gömde mig från kronprinsessan Victoria i en badtunna tillsammans med Crocodile Dundee. Jag börjar tro att drömmar mest finns för att ge oss ett gott skratt 🙂 . Som teolog har jag börjat tröttna på drömtydning (man kommer varken ifrån Freud, Jung eller amatördrömtydare på utbildningen), men jag finner den här drömmen extremt användbar; vem hade trott att jungfrufödseln berodde på att Gud har starka äggstockar? (Jösses! Jag kommer aldrig släppa den här – nackdelen med att vara aspie… 😀 )

 2. Lol… Vilken kusligt riolig dröm. =)

 3. Mellanvärld says:

  Låter snarare som “äggsändare” än “äggledare“.

 4. Rosengeranium; Jo, jag kom på det sedan, att det ju på något sätt är jungfrufödsel det handlar om. Min morfar symboliserar nog Josef då (båda var snickare). Frågan är om jag gett mig själv rollen som Gud i drömmen, och vad det säger om mitt ego 😉

  Mellanvärld: Ja, det är definitivt påverkat av att jag håller på att vänja mig vid att använda min nya mobil, och att kunna koppla upp sig utan sladd 😉

 5. plastbaronen says:

  Ha ha, det var dagens skratt! 😀

 6. Mellanvärld says:

  Frågan är om jag gett mig själv rollen som Gud i drömmen, och vad det säger om mitt ego 😉

  du har ju ibland kallat dig “Jesus”…

 7. Nobody says:

  Wow, säg till om du tänker skriva en fiction-bok, den kommer definitivt bli spännande! 😀

 8. Ibland?! Jag HETER Jesus, enligt folkbokföringen och allt 😉

 9. degbunke says:

  Helt off topic: vad är det för tjusig katt på bilderna som ligger länkade på sidan, och vad har den för konstigt halsband på sig? Är det en abessinier eller?

 10. Åh, det är Minous katter. Jag minns inte vad det heter…

 11. men halsbandet är en spårsändare, så man kan hitta katterna om de försvinner.

 12. *ASG * Shit vilken rolig dröm! Låter som nåt jag själv skulle kunna drömma ihop nästan… Grattis på födelsedagen förresten!

 13. KG says:

  Har du sett den här bloggen förresten? Mörkrädd om den är på riktigt!
  http://bylovelylina.blogspot.com/

 14. chelle says:

  hahaha fick mig att skratta gott! det kanske är möjligt i framtiden. ta patent.

  /chelle

 15. Ester says:

  Man drömmer konstigt ibland. Och det känns ju som att det är absolut verklighet just då…

 16. KG: Ah, det påminner mig om en bloggare som fanns på Aftonbladet för några år sedan. Det är förmodligen samma person. Fast om den är menad att vara på allvar vet jag inte…

  Ester: Det är rätt ofta som jag är medveten om att jag drömmer; det är mer ovanligt att jag inte är medveten om det, faktiskt. Men jag drömmer ofta väldigt märkliga saker…

 17. Ha ha ha 😀 Tack för dagens skratt….

 18. Suz says:

  Fastnade här inne och tur var väl det, roligt, intressant och lärorikt! Tack för att du bloggar!

Leave a Reply