Självtest för ADHD-medicinering, en fredagskväll

Fråga:

Hur vet man att Concerta-dosen har gått ur kroppen? Hur märker man att ens ADHD-medicin har slutat verka för dagen?

Svar:

Man kan till exempel testa att träffa vänner på kvällen, och lägga märke till detta:

  1. En vän som jobbar med radio, och som vanligtvis lever upp till den där fördomen om att radiomänniskor är pratglada, får inte en syl i vädret – eftersom man själv pladdrar oavbrutet.
  2. Ens vänner säger inte längre en gång i timmen att man måste prata långsammare, och att man måste komma ihåg andas. De säger det istället ungefär var tionde minut – och man utnyttjar de sekunderna som de säger det, till att dra efter andan så att man kan fortsätta hålla låda.
  3. Man får andnöd, eftersom man inte följer vännernas råd, utan pratar alldeles för mycket ändå.

Det säger sig självt att medicinen är väldigt bra för mig, så länge den verkar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

This entry was posted in NPF, NPF-hantering, Personligt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Självtest för ADHD-medicinering, en fredagskväll

  1. alfapetsmamma says:

    Vad synd att CS inte funkar för mig då, för jag känner väldigt väl igen mig i beskrivningen av dig post-medicin. 🙂

  2. Ja, det är när den går ur kroppen som jag inser hur mycket den hjälper ju 🙂

  3. Haha, du är säker på att det inte var mig du beskrev där? 😉

  4. Haha, det är i och för sig rätt intressant att jag inte alls hade såna här symtom för några år sedan. Då jobbade jag stenhårt på att inte prata alls (pga att det var såhär jag blev om jag öppnade munnen…) så jag tycker det är rätt skönt med omväxlingen 😉

Leave a Reply