Bussiga främlingar

Jag är inte överförtjust i bussresor, och jag blev påmind om varför igår. Det är ofta svårare att hitta rätt på bussterminaler än på tågstationer och svårare att veta när man ska kliva av – och det där med att signalera till föraren att man ska med, det kan jag bara glömma att jag lyckas med.

Först kliver jag på fel buss, men blir upplyst av föraren att jag ska med den bussen som går från hållplatsen bakom istället. Bussarna har samma nummer men går åt olika håll.

Sedan skyndar jag till rätt hållplats och försöker vinka in bussen – som inte alls verkar vilja stanna för mig. Jag frågar de ungdomar som står där om vart bussen ska och nämner vart jag ska åka, men jag väntar inte på svar utan springer själv efter bussen när jag ser att den stannar vid en annan hållplats. Jag köar för att kliva på, när en av ungdomarna kommer springande efter mig och förklarar vilken buss det är jag ska ta. Jag slapp kliva på fel buss en andra gång tack vare henom.

Så var det alltså igår, när jag skulle ta mig ut hit till folkhögskolan från Helsingborg. Vissa dagar känns det som att jag har “ADHD” intatuerat i pannan. Då är det tur att det finns vilt främmande människor som ser efter mig, och att jag har lärt mig att fråga. Att sedan lära mig att vänta in deras svar och inte springa iväg – det är överkurs.

This entry was posted in NPF, Personligt, Resor, Social inkompetens and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bussiga främlingar

 1. Ester says:

  Jag kom på fel buss en gång för länge sen på grund av att jag inte såg numret på den. Hade inte på mig glasögonen. Antog väl bara att den bussen som kom gick dit jag skulle, vilket resulterade att jag åkte åt helt fel håll… och det tog väldigt lång tid innan jag kom tillbaka och hem. =0)

 2. Om man är lite snurrig av sej blir man iaf bra på att be om hjälp.

 3. Dam i tofflor says:

  Den där situationen är väl inte så enkel ens utan ADHD. Bussar med samma nummer på hållplatserna bakom varandra; folk måste ju kliva på fel buss i parti och minut. Skönt att det finns snälla människor.

 4. Mikusagi says:

  Vad trevligt folk 🙂

 5. Anders Nilsson says:

  Snälla du. Varför ha olika nummer på samma busslinje pga riktning. Försök intressera dig för världen utanför ditt eget huvud!

 6. Ja, men jag hade räknat med att det bara skulle finnas två riktningar, så jag fattade inte att jag borde ha kollat efter fler avgångar. Alla tre bussarna hade olika rutter men samma nummer alltså. Att en busslinje kan ha tre eller fler slutdestinationer/rutter, (eller som ibland: byta nummer vissa tider på dygnet fast det är samma rutt) är anledningen till varför jag helst undviker buss.

Leave a Reply