“You will take your law off our bodies!”

Jag var inte på gårdagens demonstration mot tvångssteriliseringar. Tyvärr kunde jag inte åka till Stockholm, men jag önskar att jag hade varit med. Bland annat för att detta talet är något av det starkaste jag sett:

Warrens tal på youtube

Kort syntolkning av filmen:

Platsen är Mynttorget i Stockholm, där cirka 400 personer har samlats i en demonstration mot tvångssteriliseringar. Ett litet podium har rests några meter framför slottsmuren, så att talarna är vända mot riksdagshuset. På det podiet kliver Warren upp. Han tar mikrofonen och ber folk att upprepa det han ropar istället, så att alla hör. Sedan lägger han ifrån sig mikrofonen och börjar ropa ut sitt tal några ord i taget. Folkmassan ropar som ett eko.

Efter ungefär tjugo sekunder börjar Warren klä av sig kläderna: först jackan och tröjan, sedan skorna och byxorna. Till sist tar han även av sig kalsongerna. Allt detta samtidigt som han talar. I nästan en minut står Warren helt naken på podiet. Sedan tar han på sig kalsongerna igen, och avslutar talet. Folk applåderar, jublar och gråter, och Warren kliver ner från podiet.

Talet i text finns på Kom Uts blogg. Intervju med Warren på Gaymode.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, HBTQ-juridik, Könstillhörighetslagen, Politik, Regnbågsidoler, Trans* i media and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to “You will take your law off our bodies!”

 1. MinaStickor says:

  Tillägg till syntolkning: Folk applåderar, jublar och gråter.

 2. Ah, det såg jag inte (fast jag grät själv när jag såg den…)

 3. bernadette says:

  Helt otrolig är han. Samtidigt är det svårt att jubla som cisperson när den där priviligerade bubblan börjar spricka lite och han får det att verkligen sjunka in att folk fortfarande inte får äga sina egna kroppar. Fan alltså. Nu kommer jag börja gråta igen

 4. Ja, det är verkligen en stark påminnelse. Tom. jag förtränger sånt ibland. Försöker intala mig själv att det bara är jag som överreagerar, osv.

 5. alex says:

  jag har sett denna ett par gånger på olika ställen och börjar gråta varje gång!! 🙂

 6. Anna-Karin says:

  Oj, det missade jag. Jag var tvungen att gå till jobbet och måste ha hunnit gå precis innan.

 7. Rakel Hegvold says:

  Om du nu verkligen är en numer eller blivande biologisk man, biologiska män har väl inte livmödrar? Så vad är det egentligen som är så hemskt med det här?

 8. @Rakel: Jag tycker att du ska läsa mitt senaste blogginlägg http://intersexorwhat.blogg.se/2012/january/utkast-jan-19-2012.html, läs också gärna följande, gamla, blogginlägg av mig http://intersexorwhat.blogg.se/2011/september/utkast-sept-10-2011.html 🙂

 9. Rakel Hegvold: Läs gärna inläggen Intersexorwhat länkar till, och detta:

  http://trollhare.wordpress.com/2010/04/18/anledningar-att-bli-kastrerad-och-inte/

 10. Emmy says:

  Starkt. Och det är ju så uppenbart med steriliseringskravet att det är baserat på deras behov av en för dem begriplig värd inte erat behov av en kropp som det är uthärdligt att “bo” i. Det blir fel för dem.Hur skall man kunna behandla en person som en steriotyp baserad på kroppdelar i stället för en människa om man inte har 100% makt över vilka kroppsdelar han har. De SKALL hålla sina nevrotiska tassar borta från era fortplantingsmöjligheter. För överigt borde sluta att kräva att kvinnor skall uppföra sig som fittor och män som kukar över huvud taget.

 11. dean says:

  Trollhare, jag har en fråga. Om en ftm blir gravid, påverkar inte hormonerna fostret? Om den här personen tar eller har tagit testosteron borde det väl på något sätt påverka barnet, eller? Vet du något om detta?

 12. Det finns inte direkt massor av forskning på området. Det är inte självklart att slutsatserna från den forskning som gjorts på personer med t.ex. PCOS ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Polycystiskt_ovariesyndrom ) är överförbara till gruppen ftms som stått under* testosteronbehandling. Men den forskningen kommer iaf fram till att personer med PCOS (fittfödda med en naturligt hög testosteronhalt) förmodligen har en ökad risk för missfall och för för tidig födsel. Och naturligtvis: att hög testosteronhalt gör det svårt att bli gravid. Men jag vet inte om det finns någon forskning på om det kan tänkas påverka barnen på lång sikt.

  (jag skriver “stått under” eftersom jag aldrig hört talas om någon som blivit gravid under pågående testobehandling och fullföljt graviditeten. Mao utgår jag ifrån att man har satt ut testosteronet under en tid innan, så att ägglossningen kommit igång)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *