Tvångsfotvård

Mardröm:

Jag sitter på en brits i ett undersökningsrum, iklädd landstingssärk. Jag stirrar ner på mina bara ben och fötter. Situationen har jag varit i så många gånger, men den här mottagningen är speciell. Det är varken akuten eller psyket, utan en sjukhusavdelning jag inte ens visste fanns.

Mina egna kläder har de tagit ifrån mig. Läkaren har sagt att jag får tillbaka dem om jag går med på behandlingen. Utifrån korridoren hör jag dem prata:

-Vi har inget val. Det får bli tvångsvård.

Jag har aldrig blivit tvångsvårdad förut, så jag vet inte riktigt vad som väntar mig. De kommer in igen och brottar ner mig på britsen, som visar sig vara en bältessäng. De spänner fast mig. Jag gråter, skriker och försöker fly. De säger att det är för mitt eget bästa.

Sköterskan rullar fram bordet med redskap. Jag hör det fruktansvärda ljudet. Det påminner lite om en tandläkarborr, men jag vet att det är något betydligt värre som väntar mig.

Det är en elektrisk fotslip. Läkaren tar tag om min fot och börjar slipa bort förhårdnaderna på min stortå. Jag vrålar rakt ut i panik.

Mina fötter har som tradition varje vår att fördjupa sina sprickor tills de börjar blöda, och det ökar infektionsrisken. Eftersom mina händer inte tål fotsalvan måste jag använda plasthandskar när jag smörjer fötterna, och då är det lätt att hoppa över det istället. Men drömmen påminner mig om riskerna med att slarva. Om jag inte tar bättre hand om mina fötter nu finns det risk att jag inte kommer kunna bada på hela sommaren – eller ännu värre: att jag måste bli tvångsfotvårdad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

This entry was posted in Kroppstankar, Psykologi and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tvångsfotvård

  1. Savox says:

    Urk, låter jobbigt. 🙁 Får också en känsla av att det inte skulle hjälpa med LCHF-kost. 😉

  2. Hehe, nej, LHCF är inte direkt min grej, jag som blir illamående när något “smakar fett” (om det inte är nötter eller chips…)

  3. Det där lät som en snedtändning på LSD… Tur att det inte var på riktigt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *