Kedjefilt och smart app – hetaste accessoarerna för bokstavsvuxna

Det påstås ju ibland att Asperger och ADHD är “modediagnoser”, så då måste jag ju modeblogga om de senaste accessoarerna för bokstavsvuxna.

Ja, alltså: Idag har jag varit på möte på hjälpmedelscentralen. Det var inte så glamoröst som en modevisning, men vi kollade på två nya hjälpmedel: Premium Comai och kedjefilt.

Premium Comai är en app med bland annat kalender, listor och bildberättelser, som gör det enklare att planera och veta vad jag ska göra. Framförallt ser jag fram emot funktionen bildberättelser, eftersom jag är så visuell och har mycket lättare att ta till mig instruktioner i bilder än i text. Premium Comai fungerar som en vanlig app i ens egen smartphone, men den skrivs ut som hjälpmedel.

Hopvikt kedjefilt. Kedjorna är insydda i kanaler i filten.
Mått: 125×70 cm. Vikt: 4 kg.

Jag fick också testa en kedjefilt, som är som ett kedjetäcke, fast lite mindre. Anledningen till att vi tittade på kedjefilten var att jag bett om en bollväst, men såna kan de inte skriva ut som hjälpmedel. Filtar är däremot godkända, och de kan man svepa över axlarna eller lägga i knät. Dessutom är de betydligt smidigare att bära med sig än ett stort täcke när man reser. Den var väldigt bekväm att ha över axlarna, men jag hade föredragit en lite mindre eller lättare filt. Den var lite väl tung och klumpig, och jag kunde knappt vrida på huvudet när jag hade den på mig.

Jag ska få Premium Comai; det är redan beslutat och beställt. Kedjefilten står jag däremot över så länge, men jag hoppas att det i framtiden kommer någon mindre modell. Jag ser fram emot båda.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

This entry was posted in NPF, NPF-hantering and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kedjefilt och smart app – hetaste accessoarerna för bokstavsvuxna

  1. Dam i tofflor says:

    Hoppas att bollvästar snart blir godkända. Kanske du får sy en till dess, eller sy in bollar i jackan eller nåt annat smart. Fast jag antar att det ska vara speciella bollar med lite tyngd? Annars borde det ju gå att sy in kedjor mellan yttertyget och fodret i nån väst. Eller sy en väst av ett kedjetäcke. Jag gick visst igång på detta.
    Ha det gott!

    • Jag har ju ibland burit min gamla binder som en tryckväst, även efter operationen alltså. Problemet med den är dels att den är nästan utsliten (och lite ofräsch då det liksom inte går att få den ren från ingrodd svett) och dels att resåren irriterar mina ärr. Jag är inte helt säker på att en bollväst ger mindre problem än bindern, men jag fick det intrycket när jag provade västen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *