Sökes: Aspergare på gymnasiet

Under mina två år på Andet har jag försökt undvika att blogga om vad jag egentligen gör på jobbet. Vill man hålla sig uppdaterad om mina senaste utbildningar är andet.se rätt plats. Av integritetsskäl har jag försökt hålla jobbet borta från bloggen. Tills idag. För nu behöver jag hjälp.

Mitt senaste stora jobbprojekt handlar om aspergares erfarenheter av gymnasiet. Jag reser runt och föreläser för skolpersonal om hur de kan hjälpa aspergare, men jag håller också på att samla material till en bok. Den ska framförallt innehålla intervjuer, och därför söker jag nu personer som kan tänka sig att bli intervjuade.

 • Jag söker i första hand personer med Asperger/autism som studerar på gymnasienivå, eller har gjort det tidigare. Även komvux och folkhögskola räknas. Du bör ha fyllt 18 men inte 30.
 • I andra hand söker jag gymnasielärare/folkhögskolelärare med lång erfarenhet av elever med Asperger.
 • I tredje hand söker jag andra yrkesgrupper (t.ex. elevassistenter) med lång erfarenhet av gymnasieelever med Asperger.

Såhär gör du om du vill vara med:

(F.d.) elev med Asperger/autism? Fyll i detta formulär.

Personal? Fyll i detta formulär.

Är du aspergare/autist och jobbar i skolan (gymnasienivå)? Då är du extra intressant att intervjua!

Självklart får du vara anonym om du vill. Jag kommer att arbeta med boken parallellt med utbildningarna, och boken kommer att ges ut under 2013. Om du har några frågor om boken, intervjuerna etc kan du mejla mig på immanuel@andet.se

Sprid gärna detta vidare, så att fler anmäler sig för att bli intervjuade. Det behövs. Just du kan göra skillnad för att göra skolan bättre i framtiden.

This entry was posted in Föreläsningar, NPF, NPF-forskning and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sökes: Aspergare på gymnasiet

 1. Dean says:

  Jag har ju gått på gymnaiet (fast fem år sen nu). I vanlig ordning minns jag dock ingenting (inte tillräckligt för att kunna berätta något i alla fall), jag har oroväckande dåligt minne och svag verklighetsuppfattning. Min samlade livserfarenhet är i alla fall att jag som verkar rätt normal, om än “speciell”, främst har problem med att organisera och hålla ordning på saker. Något jag förstås försöker dölja och hellre gissar mig fram än att fråga om hjälp. Så jag hade nog behövt, genom hela skolgången (något min lägstadielärare var inne på medan det väl fortfarande kunde ursäktas eftersom jag var liten), någon slags hjälp med att organisera upp skiten, tydliga scheman på bestämda platser, tydliga instruktioner och någon att fråga om jag undrar utan att behöver skämmas eller vara rädd.
  Man tror att man är en slarver och att en del av ens personlighet är att tex skriva allt på lösa papper som man sen tappar bort. Prydliga pärmar och särskilda block för olika ämnen, det är ju sånt de duktiga och ordingsamma har. Det man inte inser är att just detta är vad man BEHÖVER. Även om det känns främmande och olikt ens personlighet (jut därför). Kanske någon som kan hjälpa en att skaffa sådana goda rutiner.

 2. Maria says:

  Hej! Behöver du fortfarande folk till ditt projekt? Med vänlig hälsning, Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *