“Beslut angående fastställelse av ändrad könstillhörighet…”

När jag kom hem efter föreläsningsveckan hittade jag en avi på hallmattan. Rekommenderat brev, avsändare: Socialstyrelsen. Jag fattade omedelbart att det var det formella beslutet om mitt juridiska kön.

Brev från Socialstyrelsen

“Beslut angående fastställelse av ändrad könstillhörighet rörande Immanuel Brändemo Trollhare, [personnummer]

Socialstyrelsen finner att förutsättningarna för ändrad könstillhörighet enligt lagen (1972:119) om fastställelse av könstillhörighet i vissa fall är uppfyllda i fråga om Immanuel Brändemo Trollhare. Socialstyrelsen fastställer därför att Immanuel Brändemo Trollhare tillhör manligt kön.

Kopia av detta beslut skickas till Skatteverket som underrättar Immanuel Brändemo Trollhare om nytt personnummer…”

Elva dagar efter att praxis ändrats, tillika elva dagar efter att jag skickat in en ny ansökan, fattade de beslutet. Jag har väntat på det i 31 år.

Nästa steg blir antagligen ett oändligt krångel med diverse myndigheter och företag för att ändra mina uppgifter i olika register. Jag brukar avsky pappersarbete, eftersom jag har svårt att begripa blanketter och regelverk. Men märkligt nog ser jag fram emot det den här gången.

This entry was posted in Bilder, Könsidentitet, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to “Beslut angående fastställelse av ändrad könstillhörighet…”

 1. Tarald Stein says:

  Grattis! Endelig!

 2. Pingback: Stillstand og overlevelse « Tarald den Skjeggfagre

 3. Bustjejan says:

  Grattis och ett jätte HURRA!!! 🙂

 4. Axel says:

  att det skulle ta sån tid och det där var allt de kunde prestera. jag hade förväntat mig ett snyggt intyg av nåt slag.
  intyget om namnbyte från PRV är snofsigare 😛
  nu försöker jag desperat få kontakt med skv… jag ser inte fram emot sörjan av papperskrångel som väntar :O

  • Immanuel Brändemo says:

   Hehe, det är åtminstone utskrivet på tjockt, crèmefärgat papper, så det är rätt snyggt 😉

   • Axel says:

    🙂 vid närmare titt såg jag att det fatktiskt var lite finare papper. en vattenstämpel som det står “conqueror”. säkert jättedyrt…

 5. Ninja Ister says:

  Så härlig läsning, grattis, grattis jättejättemycket!

 6. Anna says:

  GRATTIS Immanuel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *