Hejdå, älskade ADHD-medicin

Natt. Concertan har lämnat kroppen för flera timmar sedan. Mina hjärnpiller som jag älskar. Jag har tagit ett tillfälligt farväl av medicinen ikväll.

Det brukar inte gå bra att vara utan den, men nu blir jag tvungen att försöka. Jag fattar inte hur jag klarade mig i 28 år utan concerta, och vet inte hur det här ska gå. Förhoppningsvis är det bara några dagar det handlar om.

Orsaken till uppehållet är att de upptäckt att jag har fått en ovanlig biverkning som behöver kollas upp. Så vi tar det säkra före det osäkra tills de vet vad mina symtom beror på.

Jag är inte särskilt rädd att det ska vara något allvarligt. Det enda jag oroar mig lite för är att vara utan min concerta. Men om jag kunde överleva utan medicin i 28 år kan jag väl klara några dagar.

This entry was posted in NPF-hantering, NPF-vård, Personligt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hejdå, älskade ADHD-medicin

 1. Martina says:

  Hej jag har en fråga!
  Jag är en högfungerande tjej med asperger som liksom du har en populär blogg som läses och kommenteras flitigt av många. Jag bloggar dock om nått helt annat och är inte alls öppen med att jag har AS utan döljer de väldigt väl och framstår som en “cool könstypisk och neurotypisk person”. Problemet är att jag ibland träffar bloggläsare och då blir de liksom heltokigt, för jag är inte alls den där “goa tjejen” som verkar så outgoing och social och trevlig utan mer av en stressad hamster som är nära en panikattack och inte alls vill prata eller vara trevlig. Nu undrar jag hur du känner när och om folk kommer fram till dig och pratar, blir de en krock mellan den supervälformulerade och avslappnade trollharen och IRL-trollharen? Jag vet att du föreläser, men de gör jag också och då är jag liksom inställd på human interaction. Det är när folk bara hoppar på en bussen “HEJ DET ÄR JU DU SOM BLOGGAR”…. brrr…. hur gör man? hur gör du? har du ens någon kommentar till de här förvirrade inlägget 😉 *air hug*

  • Immanuel Brändemo says:

   PRECIS så är det, ja! Jag är inte alls så avslappnad och välformulerad IRL. Nätet, ffa bloggen, är ju mitt hem, skriften är mitt primära sätt att kommunicera. Det har hänt att folk har dykt på mig så, och jag blir ofta generad även om jag tycker det är fint.

 2. Pingback: 37 dygn utan ADHD-medicin | Trollhare

Leave a Reply