#Autist2017 – autistisk gemenskap när den är som bäst

I helgen som gick var jag med på Autist2017; en stor träff i Göteborg för autister/aspergare. Fyra dagar av seminarier om allt från aktivism till ätliga vilda växter, samt promenader, spontan gatumålning, djupa samtal, vilsam tystnad, sällskapsspel, stimprylar att testa…

Värt att notera: Träffen innehöll varken brännboll, allsång, klämkäckt förnedrande lära-känna-lekar eller alkohol. Och jag tror inte någon saknade det.

Jag vet att jag är partisk eftersom jag är arrangör, men jag har även hört från många deltagare att träffen var väldigt lyckad. Alla som var med på träffen bidrog tillsammans till att det fungerade så bra som det gjorde. Vi tog ansvar och tog hand om oss själva och varandra. Det märkte jag själv väldigt tydligt sista dagen, då en av deltagarna ställde upp och hjälpte mig i en privat krissituation. Hen lånade ut både telefon och hjärnkapacitet när jag själv var nära sammanbrott, och det är jag väldigt tacksam för.

Bilderna nedan har beskrivningar, om du klickar på dem. Det är svårt att fånga känslor på foto, men jag har iaf försökt.

This entry was posted in Bilder, NPF and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply